Motivasjon / 24. januar 2017

Stoler du på heiagjengen din?

Det hang en tavle med et utsagn på veggen min.

Some people WANT it to happen, some WISH it would happen, others MAKE IT happen

Der har du det.

Jeg har alltid identifisert meg med den andre gjengen der, de som ønsker at ting skal skje, men drøyer i det uendelige å gjøre det som er skummelt. Ikke på alle områder, da, men på noen av de viktigste. Blæh. Men så skjedde det, da, at jeg hang opp dette på veggen i et felles hjem fordi jeg ville minne meg selv om at jeg kunne bli en som fikk ting til å skje. Det var da jeg begynte å innse en del ting.

Bildet ble med videre til mitt nye hjem.

Kommer man langt nok ned innvendig, oppdager man at det ikke er et blivende sted. Det er ikke på steingrunnen i mørket man bør campe og se på utsikten. Men det skal «rock bottom» ha: Den gir ypperlig grunnlag for å sparke i fra.

Du blir en person som får ting til å skje når du innser at du ikke har noe å tape. Click To Tweet Jeg hadde allerede tapt så mye av meg selv gjennom måten jeg hadde lært meg å tenke opp igjennom, at det føltes som en redningsaksjon å begynne å tenke annerledes. Jeg bare måtte. (Jeg kunne skrive «steg for steg», men det heter vel ikke det når man føler at man krabber.)

Make it happen
Jeg er overbevist om at alt vi gjør, gjør vi ut i fra hvordan vi tenker, både om verden og oss selv. Er du med på logikken? Hvis du vil begynne å gjøre noe annerledes, kommer det ikke av seg selv som lyn fra klar himmel. (Det vet alle som prøver å glemme nyttårsforsettene de røyk på.)

Si at du har en heiagjeng. Den kan bestå av nærmeste familie, venner som føles som familie eller andre gode mennesker som har kommet inn i livet ditt på magisk vis. Det som er en selvfølge for heiagjengen din, at du kan få til det du vil, er kanskje ingen selvfølge for deg.

  • Heiagjengen mener at du fortjener alt godt her i livet, men selv er du ikke så sikker på det.
  • Heiagjengen ser et nydelig og talentfullt menneske som flere her i verden burde få øynene opp for, men selv føler du at det du har er for lite, og du er redd det fins for mange som vil tråkke på det. (Du har allerede sett for deg hvor vondt DET kommer til å gjøre, så her ender dagdrømmingen, hver j**** gang.)
  • Heiagjengen sier, «Slutt å tenke sånn! Det er oss du må tro på!»
   Du svarer (inni deg), «Jamen, hvordan kan jeg vite at dere er ærlige – at det er sant at jeg virkelig har noe å fare med?» Du er redd de sier hva som helst for å oppmuntre deg.
  • Heiagjengen sier at de vil støtte deg, men du skulle ønske at de kunne gå i forveien og bane vei. Det hadde vært så mye lettere! Javisst. Men hadde det da blitt din vei? Hm.
  • Heiagjengen sier, «Sats!»
   Du svarer, «Det er lett for dere å si, det er jeg som risikerer alt her! Jeg er livredd for å mislykkes!» Du vet at det er mer skadefryd enn støtte å spore når noen krasjlander. Du har ikke lyst til å være den som folk som ikke bryr seg om deg ler av. Disses mening betyr fortsatt mest for deg.
  • Heiagjengen smiler og sier, «Vi vet hva du er laget av! Vi er overbevist om at du har det som kreves, og vi gleder oss allerede på dine vegne!»
   Du svarer, litt nølende, «Jeg vet at jeg har noe som er bra, men jeg vet ikke om jeg har nok av det. Det gjør meg usikker.» Du er på gli. Med det samme du våger å tro, begynner du å tenke muligheter. Noe tennes innvendig og lyser opp ansiktet ditt.

Usikker er bedre enn livredd. Med fornuftig fôring kan usikkerhet bikke riktig vei og bli til selvsikkerhet. Hei! Mennesker med vett i skallen VET at ting kan gå skeis. Det går an å legge store planer, men også være åpen for at det fins andre veier til målet enn den ene.

Det er alltid i tankene det begynner. Det er også alltid der det stopper.

Hvordan tenker du?

Har du en heiagjeng som sier noe annet enn det du tenker om deg selv?

Jeg vil gjerne vite det.

God klem,
Tanja

2 Comments

 1. Jan Erik

  Jeg tenker at det er bare jeg som vet hvordan jeg har det inni meg, derfor kan ros fra heiagjenger prelle av fordi den ikke stemmer med ditt eget selvbilde.
  Ros fra heiagjenger kan også handle om det du gjør, det er jo ofte det vi verdsettes for.
  Jeg ønsker mer av å verdsette folk for den de er, da tror jeg også rosen og selvbildet vil harmonisere bedre.

  26 . jan . 2017
  • Tanja Madsen

   Hei!
   Jeg har prøvd å svare på denne kommentaren mange ganger i dag. Du er innom flere ting som jeg gjerne ville sagt mye om – kanskje det blir noen bloggposter ut av det 🙂 Det jeg er rimelig sikker på: Hvis folk opplever at du verdsetter dem for den de er, vil de være seg selv med deg. Det tror jeg er noe av det beste en heiagjeng kan gjøre. Takk for tankene dine, Jan Erik.

   27 . jan . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *