Livsstil / 15. juni 2017

Hjem til inspirasjon

Jeg tok skiltet ned fra veggen i stua og åpnet boksen med tavlemaling. Ordene hadde vist vei da jeg trengte det, men nå var det som om de hadde glødet fra seg. De var de samme som før, men jeg var ikke det.

 

Fra skilt til tavle

 

Det er ingen «big deal», på ingen måte. Det som blir en svær greie, er flyttelasset, eller eiendelene i boden, på loft og i kjeller som man ender opp med når man beholder alt som ikke lenger tjener en hensikt.

 

DYI Sort tavle

 

48 timer. Tiden jeg måtte vente til jeg fikk lov til å skrive på malingen, sto det. Jeg dobbeltsjekket. Ikke bare 24 timer, altså? Nei. Før-ti-åt-te. Sukk. Jeg var lydig, men det var noen lange timer, når jeg ikke fikk lov. Når det endelig var skriveklart, kom jeg selvsagt ikke på noe lurt.

«All is well»

Ordene var ment å gi meg ro, og det ville de saktens gjort, hadde de ikke stått for langt mot høyre. (Det går ikke an å falle til ro hvis teksten står for langt til høyre, det er noe alle som legger alt for godt merke til denslags vet.) Jeg prøvde å late som om det var greit. Det går bra. Alt er bra. Halvveis inn i neste dag pusset jeg det ut. Det var ikke bare plasseringen som distraherte. Dette var ikke de rette ordene. De ga meg ikke noe, og jeg hadde jo bestemt meg for å bare omgi meg med det som inspirerte. Disse bare irriterte.

Hva ønsker jeg meg mest, akkurat nå?

To ord dukket opp i samme øyeblikk. Denne gang passet jeg på å ha luft rundt teksten. Jeg kjente etter. Det er dette som gjelder nå. To ord som tenner gnist og får meg til å tenke muligheter.

Så kvittet jeg meg ikke med noe denne gang, men jeg har ikke glemt #declutterchallenge. Ting skal ut. Denne tavla fikk nytt liv for meg, bokstavelig talt, så ikke ble det søppel og ikke dro jeg noe nytt i hus som erstatning. Det er en greie for meg, det også.

Kan jeg by på en fristelse for å komme i gang med å harmonisere heimen? Se noen av videoene til koselige, fargerike Nina Wolther. Hun snakker ikke om boligstyling med fokus på hva som er «fashion, baby!», men om en bevisstgjøring av hva du omgir deg med og hvordan du roter, rydder og lever, enten du kjøper hele Feng Shui-tankesettet eller ikke.

Er du et kjekt-å-ha-menneske (som meg), som har spart på allverdens, sånn i tilfelle, men har begynt å føle at tingene eier deg mer enn du eier dem, så vil du digge denne snutten. («Åo, mai gååd!» som Nina sier.)

 

Sort tavle

 

Hva ville du skrevet på tavla og hvorfor?

Klikk inn en tanke eller ti til meg, for jeg vil gjerne høre hva du inspireres av.

Klem fra
Tanja

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *