Ærlig talt / 20. mars 2017

10 ting jeg begynte på i 2016, men ikke fullførte

Jeg har alltid trodd at det viktigste av alt er å fullføre, men nå har jeg lært noe nytt.

Det viktigste er å begynne!

I 2016 har jeg kommet i gang med opptil flere ting i stedet for å bare tenke på å gjøre det. Jeg har øvd på å slippe taket i resultatet og ha det greit enten det blir sånn eller sånn på oppløpet. Jeg er ikke ute etter OL-medalje, bare et variert liv.

Her er ti ting jeg begynte på i 2016, men ikke fullførte med glans:

1) 28-dagersdietten i januar. Joda, jeg fullførte de 28 dagene etter boka, og resultatet var overveldende. Men så. Jeg var ikke psykisk forberedt på de 90 dagene derpå som var en del av opplegget. Jeg drev ut av kurs, ikke mye, men nok til at energien og overskuddet jeg hadde opplevd forsvant.

2) Plankeutfordringen. Husker dere den? Jeg lagde et røft skjema og delte det på Facebook for å legge press på meg selv. Til min forundring heiv flere seg med. Ekstra motivasjon! Likevel: Opplegget skulle vare i fire uker, men jeg ga meg på tre uker og én dag.

3) Bullet journaling. Veldig artig! Veldig tidkrevende. Jeg holdt i seks uker.

4) “Creative Hand Lettering”-kurs med Andrea Joseph på Sketchbook Skool. Kjempegøy! Falt av da vi skulle bruke bokstavstempler i oppgaven. 47% fullført.

sbs_twirls


5) Jeg opprettet denne bloggen.
Og det ble akkurat så vanskelig å poste regelmessig som jeg hadde trodd på forhånd. Det er for mange tanker og ofte blir det ikke noe greie på noen av dem.

6) Jeg startet en “declutterchallenge”. Jeg skulle kvitte meg med 10 ting, fysiske eller digitale de neste 100 dagene. Jeg gikk høyt ut og det gikk greit i seks(!) dager, men fordi jeg gjerne ville blogge meg gjennom prosessen, tok det alt for lang tid å dille med bilder og skrive hver dag. Jeg falt av mitt eget lass.

7) Jeg begynte på boka “Rising Strong” av Brené Brown.

8) Jeg begynte på boka “Untame Yourself” av Elizabeth diAlto.

9) Jeg begynte å løpe i skogen. I hvert fall gjorde jeg det to eller tre ganger. Mest fordi jeg fortsatt har dårlig samvittighet for at jeg brukte så mye penger på et par dyre terrengløpesko for noen år siden.

10) Jeg dannet en veldig hemmelig Facebook-gruppe. Vi er to medlemmer, men bare fordi jeg måtte invitere minst én person for å få den opprettet. Jeg har planer. It’s going to be great.

Begynte du på noe i 2016 som du ikke fullførte?

Tanja

6 Comments

 1. Jenny

  Ser at jeg også glemte å nevne at målet var ett år med shoppestopp, sånn kan det gå når man blir ivrig og glemmer at leseren ikke har all den informasjonen som skribenten har inni hodet sitt.
  Resultatet etter slankekuren er vel som slankekurer flest. Status er nok tilbake omtrent der jeg startet, etter en ganske så hektisk jojo-periode. Jeg startet jo med å brette opp ermene og fylle opp litt før jeg skulle sette inn nådestøtet, og rydde skikkelig. Og rydding blei det, i 2 omganger. Noen fikk arve litt tøy, og konteineren til UFF fikk et aldri så lite bidrag. Så langt, så godt. Og skapet var slankere og klærne hadde brettekanter. Enn så lenge.
  For min søster hadde også ryddet, og spurte om jeg ville arve. Selvfølgelig ville jeg det, klærne var så gode som nye, og altfor flotte til at jeg kunne la muligheten gå fra meg. På toppen av dette har jeg nettopp har bursdag, og nesten alle gavene var klær. Flotte plagg, myke og gode og som har ført til at skapet buler igjen.
  Og den gamle stillongsen… Vel, den duger fortsatt og vi har så mange gode minner sammen. Den klarer jeg ikke å kvitte meg med riktig ennå. Litt slitt, men sikkert super på de kaldeste sommerturene.
  Tusen takk for herlig blogg, den gjør noe med meg. 😁

  29 . jan . 2017
 2. Øyvind

  Gøy å lese. Kjenner meg igjen.
  Jeg begynner på nye ting hele tiden. Og vet at de fleste hopper jeg av. Det gir jeg meg lov til. Og av og til er det ting jeg fullfører eller som jeg liker så godt at jeg fortsetter med de innimellom. Det gjør livet rikere. Folk spør meg gjerne “Hva går det i nå, da..?” for de vet at siden sist de traff meg har jeg sannsynligvis blitt oppslukt i noe nytt og gjerne helt random og uvanlig.
  – lærte meg å beregne ukedager på alle datoer de nærmeste 300 år. Trengte det ikke så nå kan jeg det bare hvis jeg repeterer en halvtime først. Bortkastet? Jada. Interessant? Javisst.
  – laget en app for å lære å beregne ukedager… ble for dårlig til at den kan selges men jeg lærte å lage en dårlig app for å beregne ukedager….
  – Deltok daglig på romwod.com i to måneder. Ble betydelig mer fleksibel. Det er nyttig når jeg turner og løfter. Men det ble for ofte og for kjedelig. Lærte nok til at jeg gjør øvelsene på egenhånd når jeg bør ta det med ro, eller ikke har guts til å trene skikkelig.
  – Begynte å lære inn et komplisert stykke på klassisk gitar. Ble ganske god på første side, av fire.
  – Laget en klokke med tannhjul av tre. Fullført! Et poeng!!!! Den tiker og går på veggen her. Har begynt på en klokke til, der jeg lager alt helt fra bunnen, fra byggmakker. Den blir kanskje ikke ferdig men jeg har på ingen måte gitt opp.
  Sjonglerer litt hver helg når jeg er på hytten. Men glemmer det som regel. Kommer til å bli ganske god, men kanskje ikke i år.
  – skulle ro 365 km på romaskin i fjor. Rodde gjerne langt mer enn jeg trengte og lå langt foran da jeg datt av etter halvannen måned. Det hører med til historien at jeg ror mer enn det nå – uten et opplegg. Roing er ganske kjekt når jeg ikke gidder å trene med andre.
  – tok plankeutfordringen som Tanja delte. Fullførte!!! Et poeng til!!! Men det er lenge siden nå. Var nest dårligst på en plankekonkurranse på treningen denne uken.
  – hørte verdenshistorien på lydbok. Kom ikke så langt. Vet egentlig ikke hva det handlet om da jeg switchet til lydbøker med mye bedre plott.
  – planla de viktigste tingene jeg skulle gjøre neste dag. Hver kveld. Et par uker.
  – Ble ganske god på enhjulsykkel dette året, men det har jeg trent på et par år. I året som gikk lærte jeg å gå opp på sykkelen uten telefonstolpe. Skal bli like god som mine barn som spiller bandy på enhul.
  – Ville svømme fortere, og trente crawl – noen ganger. Kjøpte drakt og svømte en lang tur i sjøen. En gang. Det er alt for kjedelig å svømme.
  Mange humrer og synes det er morsomt at jeg prøver så mange ting. Jeg garanterer at jeg har det gøyere enn de.

  26 . jan . 2017
  • Tanja Madsen

   Ååååå, for en fantastisk kommentar, Øyvind! Slik holder man hjernen skjerpet og kroppen godt i gang! La kanskje spesielt merke til tannhjul i tre og enhjuling, selv om det var mye artig der. Artig at du planket med meg! Nå er jeg spent på hva du gir deg i kast med i 2017, og det er du kanskje selv også 😀 Hell og lykke, og don’t break a leg!!

   26 . jan . 2017
 3. Jenny

  Hehe, ja det gjorde jeg. En av de første dagene i juli bestemte jeg meg for at min nokså velfylte garderobe skulle på en aldri så lite slankekur. Jeg brettet opp ermene, dro til nærmeste klesbutikk og benyttet meg av et gavekort jeg hadde fått til bursdagen min i Januar. Jeg måtte jo bruke det opp, dessuten syntes jeg at det var på sin plass. Jeg skulle tross alt begi meg inn i min aller første periode med “Shoppestopp”. Intensjonen var god og motivasjonen på topp, og jeg klarte det IKKE. Røyk rett på en smell og forvillet meg inn i Januarsalgets jungel. Shoppestoppen fikk seg en bråstopp, og jeg fikk meg ny stillongs fra Devold. Jeg unnskylder meg med at den gamle stillongsen nesten er gjennomsiktig og burde byttes ut, dessuten snakker vi om halv pris av halv pris av….

  26 . jan . 2017
  • Tanja Madsen

   Hei Jenny! Nå ble jeg nysgjerrig på om du fikk slanket klesskapet? Er den gamle stillongsen der fortsatt eller tenkte du at den holder noen runder til? Forøvrig er det kanskje enda bedre å komme seg ut på tur enn å ha et slunkent klesskap, og vi vet jo at DET går lettere når man gleder seg til å stupe inn i nytt turtøy! 😀

   27 . jan . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *